Membeli barang baby

Bila waktu yang sesuai utk membeli barang baby? setelah kehamilan masuk minggu/bulan keberapa?

39 Balas

Anak sulung msa 7bulan ++. Sbb tak bekerja, so beli sekali jalan. Preggy second ni, 5bulan dh start membeli sikit2. Sebab bekerja. So nampak brg bby beli sikit2.

Sy beli masa dh 7 bulan..tp sblom tu kne simpan la duit sikit2 stiap bln bajet nk bli apa..mcm pump susu,tilam baby,car seat,rak letak bju bby,alat mandian dll..

Sy bli brng bby bila dh msuk 8 bln..sblm tu sy bt list bg kt suami bg thu klu sy trbrank awal kna bli smu ni..huhuhuh tp alhamdulillah beranak ckup bln..

biasa org tua pesan tggu 7bln ke ats...tapi klau ade rezeki awl beli awl..beli skt2🤭..sbb sy suke beli skit2..sbb xsbr sbnr nye☺️..

Beli time 5 - 6 bulan dh boleh beli sis.. Jgn tunggu 7 bulan.. Sbb ada sstgh ibu2 akn bersalin awal.. Prepare awal lbih baik

Sya 6bulan dh prepair smua . Just barang pantang sya je blum 😂 exstnd sgt nak beli barang bby , brng sndiri tak lepas

Saya start 3bulan dah beli sikit2. Tiap2 bln dh bajet dah nak beli ape. Kalau x, rasa laju je duit tu keluar

Beli jelah bebila sis. Takyah nak ikut sangat petua itu ini bila kena beli. Beli awal awal tak kalut sangat

5bulan start membeli sikit2 smpai ckup. 28w start basuh dan packing beg g hospital

Bila dah tau jantina..senang nk fokus beli. Beli sikit2 xrasa sgt keluar duit...