Detail scan

Bila waktu sesuai buat detail scan ? Mommy² yg team May2023 ada yg dh buat tak ?

27 Balas

saya antenatal scan buat masa 17 weeks, detail scan buat masa 20 & 28 weeks. utk kk/kerajaan sy tak pasti procedure mcm mana sbb saya dari awal mmg kat swasta. boleh tanya nurse/ doktor yg jaga awak ☺️

sy buat masa 22 weeks... alhandulillah dpat tahu semua normal dri kpla hingga kaki,air ketuban normal x,uri kt mana dan skli dengan gender baby( tu pon kalau bby tnjuk)😊

saya buat Hari tu 23 weeks .nanti 30 weeks lagi sekali scan.23 weeks pon dah nampak dah baby saya.tapi saya beli baju pun unisex.seng nanti baby keluar xkisah boy or girl asal sihat Dan Selamat.amin

sy hujung mggu ni baru ade kesempatan nak buat , 26weeks dah . Minta doakan baby dlm perut sihat tiada ape ape masalah , InsyaAllah amin 🤲

1y ago

sama.. 26 mggu jugk skrg

ikut klinik,tapi biasanya start 18w dah bolehyg penting sis try call dulu utk appointment,sbb ada certain klinik ni 22w baru blh buat,depends

saya dh buat mase 24 weeks. jgn tunggu lama2.. paling last 26 weeks sbb baby dh besar.. nnti klinik xbagi buat kalau dh exceed 26 weeks

Sy arynie genap 23w🥰 tgu msok bln 2 nnty bru buat details scan. Doa kn sy semoga baby sihat Sempurna semua Ya🤲🏻❤️

Saya buat dah masa kandungan 22 weeks. Masa tu dapat tau jantina baby dan alhamdulillah semua normal.

dah buat sbb kalau lewat sgt dh susah nak tgk .. better buat sebelum masuk 26@27 week

Saya time 24 week saya buat detail scan , mnggu dpn 28 week bru saya buat yg 5d 😘