Susu ibu hamil

Bila waktu kita boleh minum susu bagi yg hamil?? Klau awl2 pregnant tu dh boleh ke? Jenama apa yg bagus? Perlu ke susu ni?

2 Balas

Awal2 preggy blh minum kalau takda alahan susu. Blh minum fresh milk, uht, susu tepung seperti nespray dan fernleaf. Kalau ada alahan susu, telan pil kalsium. Susu penting untuk tulang mommy dan baby. Kalau mommy kurang kalsium, salah satu kesan negatifnya kaki mudah cramp. ☺

Sangat sangt perlu minum susu. Sbb bila. Mengandung segala zat badan pergi ke baby. Sy minum low fat ja. Apa apa brand pon x pe