Asyik sendawa

Bila lah nak hilang sendawa ni , 24jam sendawa jaa , naik penat , tk larat dah dibuatnya , dah urut pun gituu jugakk 🥺bkn angin lah kan namanya tu kann , dri bln puasa lagi hadap ni😭 #Prengnant13weeks

2 Balas

sis kena jaga makan jgn ambil makanan berangin,kopi teh semua kena takle minum ,buah2 pun kena tgok pulut pun takle makan ,kacang apatahlah

4w ago

bukan berpunca dari pemakanan je. perubahan hormon ibu mengandung; proses pencernaan tu jadi slow sebab tu jadinya angin. minum air secukupnya. jangan makan terlalu lambat atau gap terlalu lama. makan sikit sikit tetapi kerap. elakkan makan terlalu kenyang.

Angin, gerd pon blh jadi..sy awal2 kerap sendawa n jntung laju… now dh kurng sjk msuk trim3..