Air kelapa

Bila da masuk 7bulan ke atas ramai kata elok minum air kelapa sbb khasiatnya tinggi. Tapi bila minum, bagaimana dengan ubat yg dibekalkan dari doktor tu ? air kelapa kan bersifat neutral. So , ibu2 lain boleh kongsikan tips atau pengalaman sendiri ? Minum air kelapa dgn makan ubat gap berapa lama ?

5 Balas

air kelapa blh minum sepanjang pregnancy, xde limit timeline pun. utk gap dgn ubat, sekurang2nya 4 jam slps mkn ubat. paling sng, mkn ubt sblm tidur.

7mo ago

Aah . Sy mmg beli yg pior , kadang suami amek dari pokok . Sbb mertua ada pokok kelapa . Tak campur apa2 pun .