Normal ke sesak nafas minggu ke 39

Bila baring melintang rasa sesak nafas, pastu pedih dekat ulu hati..kenapa ya?

2 Balas

bahaya tidur melintang sis, pembuluh darah utama tersangkut tak sampai oksigen dekat baby. ciri2 pembuluh darah sangkut ialah, rasa nak pitam, sesak nafas and pening3. ni info dari doktor kk. seeloknya tidur mengiring ke kiri, letak bantal ikut keselesaan.

1y ago

Okay baik.. terima kasih atas info nya 🥹

sebab pressure dekat salur darah utama. oxygen tak sampai. sebab baby dah besar, akan beri tekanan pada salur darah utama bila kita tido terlentang