Beranak normal???

Biasanya klu beranak normal berapa lama perlu ambil untuk sembuh satu bdn yaa???? Bdn ni msh rsa longgar longgar lgi dgn luka jahitan #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Longgar2 tu sbb bahagian pelvic kita berubah semasa hamil dan bersalin. Itu sebab kena kerap buat senaman kegel dan dengan bantuan bengkung. Saya tak selesa pakai bengkung, jadi saya kerap buat kegel. Nak masuk 5 bulan, baru rasa alignment badan ok, tak longgar. 😁 Agaknya yg pakai bengkung lg awal kot alignment badan ok? Tunggu jawapan yg pakai bengkung.

2 mggu paling cepat klu nak bdn kat tahap selesa tp kena betol jg pantang & bengkung selalu..pergi berurut lg bdn jd selesa