Kali pertama jumpa doktor

Biasanya kali pertama booking appoiment yg jmpa doktor tu dia cek apa je ye? Ada cek kaki ke leher ke payudara lg ke...? Masa jumpa misi kali pertama dh cek semua, malu nk cek lg😂

5 Balas

basic check-urine, bp,glucose, hb, hiv, scan perut..check breast tkut ade ketulan, check leher(thyroid/jugular vein)&kaki(varicose vein)..last skali dental..saya buat sekali harung dlm 1 hari sbb mls nk pegi bnyk kali ke kk..dri pgi smpai ptng bru siap..nsb rmh dkt je time rehat blk rmh jap utk mkn

1w ago

dgn doc dh x pyh ulang smua tu..dia tngok result drh/background history/scan perut/prescribe ubat je..klu ade masalah nnt dia akn refer pakar

Jumpa Dr first time, dia tanya nurse dah check ke semua tu. Sy cakap sudah. Then, dia check leher je and scan baby. Dr perempuan so takde malu sangat

saya first jumpa Dr, Dr check semua tu sis... nasib baik Dr perempuan xda la segan sangat.

dktr nk scan kndungan utk confirmkn edd

pertama kali nurse akan cek payudara.