Persoalan.

Biasanya kalau kuraan kandungan 5 weeks mmg dr akan buat TVS scan jugak ke?

5 Balas

kalau awak xmengalami apa2 spotting or bleeding doctor xkan buat tvs scan. doctor cuma ckp kandungan kita masih awal. kecuali awak ada mengalami spotting/bleeding doctor akan buat tvs scan. 5w masih awal. nak nampak kantung around 6@7w. nak nampak baby dn heartbeat around 8@9w dan ke atas.

Klau tak nampak masa scan perut, baru buat tvg. Biasanya kecik lgi tu. Sbb tu taknampak. Kdg2 dr akan suggedt tgv teros

Ya sama saya 5week g hosp cek , bawah nampak kantung ja normal Kalau msih baru memang scan dri bawah untuk confirm

kalau Dr tak nampak scan atas, yes Dr akan buat tvs

kalau scan biasa bole nampak,xyah