Pampers NB

Biasanya berapa pcs perlu sediakan untuk pampers NB ni? Ada yang kata sikit² je. Baby cepat membesar. Lepas tu dah pakai S. #ingintahu

19 Balas

Kalau awk takut x habis better beli 1 pack je dulu. Tapi bby newborn akan kerap berak, sehari lebih dr 5kali. Tambah2 kalau bby kuning, lg kena nyusu utk bg kerap berak. Kalau utk ank sy, 1 pack nb guna x sampai 2 minggu je. Dah habis. Nasib beli 2 pack sbg starter.

anak saya lahir 2.5kg girl, skrng dah 2m 17d still pakai newborn. beli je satu packet dulu, ada anak semangat dia lain macam ada yg tumbesaran dia macam biasa je, so tengok keadaan anak awak nnt apa apa pun permulaan beli je size NB 1pack

Better beli 1 pack nb je dulu, sbb kita xtau baby serasi ke tak dgn pampers tu and kalau baby mmg saiz besar sikit so mostly blh pakai kejap je. And cutting setiap brand pun tk sama. Sbb nb ni kita akn bnyk kali tukar pampers jugak.

pampers nb beli 1 pack pun cukup. nanti baby dah keluar, kalau perlu tambah, baru tambah. kalau perlu upgrade size, boleh upgrade. pengalaman sy, anak sy lahir 3.25kg, so pampers nb tu ngam 1 pack je, pastu kena upgrade s dah.

baby boy sy lahir 3.28kg, beli 1 pack dulu brand Bb Diapers Nb 30pcs. baby serasi dgn pampers ni, sy tambah lagi 2 pack (1pack × 30pcs). bila anak da sebulan, sy tukar size ke S. now baby da 5 bulan, 8kg pakai size L.

saya beli brand applecrumby size nb 160 keping, cukup untuk pakai 3-4 minggu lepas bersalin. dan saya dah stanby beli size s dalam 200 keping untuk pakai seterusnya. beli time sale jimat hampir 50%.

Anak saya lahir 3.05kg pakai 3pack nb size huggies 2x & beenie 1x plus beberapa sample/trial yg dpt dlm 15 pcs. Umur sebulan berat dia 4.05kg, then sebulan lebih dah pakai size S

anak saya lahir 3.02 sebulan baru 3.4 lama juga lh pakai saiz newborn 3/4 paket gitu. tengok lah anak puan lahir besar mana dan dalam masa sebulan tu naik banyak tak berat dia.

baby sy lahir berat 3.5kg saiz newborn pakai 2 pack x silap, masuk sebuln sy terus tukar saiz s sampai skrg..

8mo ago

6bulan dah 😂

Saya dlu beli 2 pack je..time kt hosp 1 pack pastu mse dlm pntg..baby sbulan da berisi...sbb bby cpt bsr....