Berapa minggu rasa baby bergerak?

Biasanya berapa minggu baby bergerak? Saya letak tangan atas perut ada la rasa mcm benda bergerak dalam perut tu. #firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #24week

5 Balas

sy start rasa 16 weeks keatas, entering 20weeks makin kerap dan terasa pergerakan baby berubah². Masa sy masuk 20weeks kerap rasa belah kiri & bila scan gender doktor pun kata sbb baby duduk belah kiri. Now dah masuk 24weeks atas, terasa baby bergerak belah kanan pula sbb dia dah beralih 😅 Kita akan rasa betul² pergerakan baby dlm 26-28 weeks tak silap sbb tu dlm tempoh 28weeks nanti kita kena kira pergerakan baby utk buku pink.