Berapa minggu rasa baby bergerak?

Biasanya berapa minggu baby bergerak? Saya letak tangan atas perut ada la rasa mcm benda bergerak dalam perut tu. #firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #24week

5 Balas

sy start rasa 16 weeks keatas, entering 20weeks makin kerap dan terasa pergerakan baby berubah². Masa sy masuk 20weeks kerap rasa belah kiri & bila scan gender doktor pun kata sbb baby duduk belah kiri. Now dah masuk 24weeks atas, terasa baby bergerak belah kanan pula sbb dia dah beralih 😅 Kita akan rasa betul² pergerakan baby dlm 26-28 weeks tak silap sbb tu dlm tempoh 28weeks nanti kita kena kira pergerakan baby utk buku pink.

Depends. Ada org 18w dah rasa. Tp biasa nya 20w keatas. Mcm sy sblm ni tak perasan bby gerak, 19w baru perasan tu pun husband yang bgtau dia rasa.

depends pada kulit perut jgk.. sy haritu dlm 13w dh rasa geli2 anak first.. yg betul2 kick kuat masa 18w

Sejak nmpk fetal pole bby dh bgerak. Cuma kita xblh nk rasa. Klu nk rasa secara physically, 20w keatas

saya 22minggu ngam2 tapi halus je . comel hshsh