Gdm on diet

Biasa nya yg ada gdm on dc kena serah diri awal sebelum due date ke ... #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom ada tak pengalaman mommy kat sini

24 Balas

saya pun ada gdm. ikut due 23/3. tp gdm saya dh tinggi. jadi doc suruh admit 2 minggu sblm. 9/3 dh admit, bersalin 12/3. dlm tempoh tu, doc masukkan ubat tuk bukaan n bagi contraction. lepas masukkan ubat, setiap hari doc tanya, ada rasa nk bsalin x. saya ckp xde.. wpun anak pertama, saya boleh rasa lagi memang xde rasa apa2. doc mcm x pcaya pulak. kali ke-3 masuk ubat, ptg mcm tu, 3 pagi esoknya baru air ketuban pecah. doc cakap, dorang usaha x nak czer. lagi bgs bsalin normal. tu yg masukkan ubat sampai 3x tu. doc risau sbb gdm ni boleh menyebab kan baby terlalu besar n susah nak keluar kat bahagian bahu baby, tu yg kena pantau btul2 tu. confident doc cakap yg baby saya 3kg plus. sbb gdm n perut besar. dh sekali keluar, 2.69kg je 😂. tu yg mak saya cakap, myb baby x cukup bulan lagi, sbb dipaksa keluar awal 2 minggu. itulaaa pengalaman saya. sekian 😊

Pengalaman saya anak no 3 gdm on diet xkena paksa bersalin on due date..baby keluar masa kandungan 38w 6d..normal delivery.. Yang anak ke 4 kena paksa bersalin sebab 40w pun dia xmau keluar so memang kena serah diri untuk induce..induce masukkan ubat kat dalam rahim lepas subuh macam tu dan alhamdulillah ubat serasi..t/hari tu alhamdulillah selamat bersalin secara normal on 40w 1d..edd 1/11, bersalin 2/11.. Semoga dipermudahkan dan selamat semuanya buat puan dan baby ☺️

saya gdm on ubat serah diri 2 minggu awal masa 38 minggu. induce ubat 2 kali, induce belon sekali, induce drip sekali tapi still poor progress. bukaan 5cm ja walau dah 8 jam melentang dalam labour room. lastly czer. alhamdulillah sekarang baby dah 4 bulan 😀 gdm ni tengok ada yang kena serah diri awal, ada yang tak ikut due date pun ada.

saya pregnant haritu pun gdm on diet control. Due date 21/10, sepatutnya kena serah diri 20/10 kalau belum bersalin. Alhamdulillah belum sempat serah diri dah bersalin 18/10. Gdm on diet control boleh tunggu hingga due date cumanya tak boleh overdue lah. Untuk gdm on ubat dan insulin kena serah diri waktu 38w.

sy gdm on metformin..due date 9/12 tp kena serah diri 25/11.. doakan sy semoga baby kluar awal sebelum tarikh tu🤭skrg dh nak masuk 36w..baby xbesar doc cakap..scan klinik semalam 2.07kg..scan hospital tadi 2.5kg😂..xtau mana 1 yg betul..tp scan klinik canggih lg la..hospital kelabu asap xnmpk

Pengalaman saya gdm on dc, kena serah diri on due date. Try induce ubat 2x bukaan tak buka. Induce drip pun bukaan tak buka2. Last2 terpaksa emergency czer. Doc bagi masa lebih 4 hari utk try normal sebab anak first. Alhamdulillah saya bersalin 40w 4d 😁

2y ago

ada progress laluan bkk x sis..

sya gdm on diet kemarin jmpa dokter , doc dah explain momy utk ibu mgndung yg ada gdm smasa mgandung mmy x bleh overdue ya 😩awl² sdh knak pikiran tpi apa2 pun smoga smua urusan mmy2 utk mlahirkan zuriat dipermudahkan . mmy dn bby slamat 🥰

gdm on diet, boleh bersalin ikut due date. tapii ikut jugak, kalau bby breech ke, air ketuban leaking ke, ikut fktor kesihatan la cite die. tapii xboleh lebih dri due date. 1day before due date mesti serah diri incase bby x keluar lagi.

GDM on DC kena serah diri awal sehari sebelum due sis. Mcm sy due 4/10. Sy dapat surat serah diri 3/10. Tapi sy bersalin awal dari tarikh serah diri tu. Jadinya selamatlah dari serah diri. Huhu.

2y ago

sama...tarikh serah diri 3.11,due sate 4.11...nsib bek baby nak keluar 21.10...jadi selamatlah dari serah diri...ni pn baby mse lahir 3.1 kg .. tkut klau smpai due date berat baby lagi nek...

sy gdm on dc..doc bg surat utk admit sehari sblm due date..18/11 admit.19/11 due date..hrp2 klu induce jln bkk la dgn cpt..risau..sbb skrg 38w 4day bby blm masuk laluan lg..