Anak meragam

Biasa ke baby 3bln meragam, susah tidur dan menangis mcm kena pukul lepas inject 3 bln. Dia xprnh mcmni. Lpas cucuk hritu xdemampn mlmtu dia start meragam. Dh 3 hari mcmni nk buat kerja lainpn xboleh. Tlg bntu sata #firstmom

6 Balas

ehhh sama laa.. baru lepas cucuk 3bulan jugak ni.. ptg tu dia start meragam.. tido taknak. susu taknak.. check suhu 37.2 . wlaupun bukan kategori demam lagi, sy jerlum je satu badan dia.. bagi pkai bju lubang. tmpt inject tu baru nk start bngkak sbb bila pgg tak lembut mcm paha lagi sebelah tu. sy tuam je. alhamdulillah tak jadi bngkak. mlm tu dh turun suhu dia 35.8 .. mgkin awk boleh try jerlum 1 badan biar dia rasa sejuk sikit. dan tuam kt tmpat inject tu. nk tidur cuba letak dlm buai.

Kena cek tempat inject takut bengkak or merah, klau bengkak jgn sapu apa2 ubat atau tuam tmpt inject. Nanti dia surut sendiri. Sabar ye mom nanti okaylah tu kadang2 baby ni memang cepat bertukar ragam, buat rutin menyusu and tido mcm biasa je..jgn stress sbb baby ni dpt detect kita punya energy kalau mommy stress baby pun stress.

Sama macam anak saya. Lepas cucuk 3 bulan meragam dia lain macam...tapi day by day alhamdullilah adalah kurang sikit walaupun masih nangis macam kena dera 😭

Samaaa hahhaha baru cucuk 3bulan 5/2, malam tu tkmo tenang dia, pengasuh pun ckap yk pernah dia nangis mcmni. Brapa lama ya baby mcmni? Ada sminggu ke

growth spurt la tu. kan normal 3bulan akan kena. growth spurt time 3 bulan plg mencabar rasanya.

tgk kt kawasan cucuk ada bengkak or merah x