asid folik

Biasa doktor akan bgi asid folik pada usia kandungan brape ye.. skarang nii sy dpat ubat zencofer(yg wrna merah pekat tu).

6 Balas

zincofer dah multivitamin all in one pil hematinik tu...sy anak 1st pun zincofer je...pregnant skrg ni adeh 4 biji iron tablet+ 1 folic acid...adoi...

Folic acid start 3 bulan awal sebelum pregnant sehingga dr bagi ubat new obimin ke or lain. Sebab nak cukupkan khasiat dalam kandungan

4y ago

Tu biasa kalau tak boleh telan. Kalau ada followup lagi minta dr tukar ubat kalau boleh.

Zencofer ini 2in1 senang je makan 1 ubat sya suke mkn Zencofer sekli telan. Skrg stok hbis jdi nurse bgi 3 jenis ubat.

Zincofer multivitamin. Dlm tu dh ad skli folic acid

Zincofer tu dah ada folic acid sis

Mmg dia xasingkan ye