Hi biasa baby kicking brapa week

Hi biasa baby kicking brapa week.. sy 15w tak rsa lagi. #firstbaby

16 Balas

Saya skrg 16w6d bru prasan ada kick sikit tp slow n kejap je sbb bru lg kn,tu pn kdang2 je time baring trlentang. Mula ingtkn angin ke apa tp cm geli2 sikit sbb xpnh rsa kn, pstu bru ni checkup misi ada ckp rsa dh kn sikit,klau nk tau btul x baby dy ckp rsa bwh pusat. Ikut stgh ibu2 jgk, ada yg rsa awal ada yg lmbt sikit bru rsa 🥰

Kadang2 tu mommy dah start kicking cuma kita yang lambat rasa. Macam saya sendiri, masa pregnant anak saya, 20 weeks lebih baru dapat rasa. Tu pun sikit2 je. Kalau untuk buku merah Klinik Kesihatan pula, 28 weeks baru start kira dan catat pergerakan baby.

2y ago

you're most welcome 🥰😘

Expect utk rasa and tahu tu baby kick bila dah 20week. Tapi kalau you jenis sensitif, dpt beza baby kick/you’ve been pregnant before awal2 you dah dpt rasa beza baby kick. Mcm I, I think I started feeling baby kicks when I was 16,17week …

ikut jenis perut 😂 sy kulit tebal, susah nak rasa kick baby. dulu nak kira pun susah 🤣 sampai dlm LR, nurse ckp kulit perut sy tebal sbb tak sakit contraction even masa tu bukaan dh 5cm.

atas jenis perut kot.. sbb lain2.. rzki awal2 pregnant dh dpt rasa.. mcm sy.. 20 week baru rasa.. tu pun 3 kali je.. yg lain rasa dlm je.. xkuat.. perut tebal..

Saya dah rasa waktu 18 weeks yg tu betul2 rasa jelas kick dia dan kuat. 16 weeks dah start rasa tapi lembut je kdang rasa kick dia tu mcm bubble dlm perut😇

2y ago

ohhh, tq sis❤️ tak sbarr

sy dpt rasa gerak baby time 26weeks sis...ni ank kdua..ank first dlu 18weeks dh rasa..skrg ni dh 37weeks 5hari dy punya tendangan alahaii mcm btinju tu..

2y ago

tu la byk jgk kata mcm tu...tp x pon..ank first xd pon alahan xd kembung² ap smua..tp ank nom2 ni ad alahan kembung perut xyh ckp la mkn ni xley tu xley alahaiii...smpai kn dr sy 32weeks smpai la skrg ni asyik spotting je..tp dokte ckp xd jejas kandungan..harap² baby cepat² la kelua...

Selalunya 17mggu dan keatas. Tapi 17mggu tu akan rasa angin angin je dalam perut. Kalau first pregnancy biasanya lagi lambat nak rasa kicking tu

2y ago

ohhh, tq sis❤️haah tu la rsau sbb tk rsa lg

sy 17 week semalam dh rasa dia kick sekali kuat terkejut jugak.... org kata perut nipis cepat rasa tendangan baby

2y ago

ohhh ,wahhh.. sy rsa sy prut nipiss hihi

Macam saya 19 weeks dah start rasa kicking manja2☺️now baby mengeras pastu rasa benjol kt perut🥰

2y ago

waahhh. sis dah brapa week skrg? 🥰🥰