Anak Besar

betulke orang cakap kalau makan vitamin b complex tu anak jd besarr..huhu konfius. ada yg cakap suruh makan sampai 6 months je

8 Balas

Mase vitamin sy hbs, sy dtg klinik mtk tp vitamin b complex tu hbs, nurse ckp b complex tu utk selera makan, dy ckp klu selera mkn ok xpe klu xmkn.yg penting asid folic katanya..sy rasa antara iron tablet tu bt bby besa..sb hb sy turun bln lepas dan doc suruh mkn 2x sehari..br sebulan sy mkn berat bby naik mendadak..tp xth laa btl ke x..sb sblm2 ni berat bby ok je..masuk 28week ni mendadak naik..sy n asben kecik je orgnya..

Mitos. Anak besar ikut gen mak ayah & history kelahiran anak2. Kalau setiap kelahiran anak makin besar mmg kebiasaannya anak seterusnya pun besar..

kena makan tu, kekurangan vitamin b co boleh Sebab kan anak ADHD, mcm symptoms autism. kecederaan otak.. etc..

5y ago

Yeke sis? Takutnya dgr..tp nurse tmpt sy xde pulak ckp mcmtu..dy jz ckp b complex tu utk selera makan..sy xdpt ubt tu sb xde stok dh hbs..

Takpon..anak saya kecik je dua dua.. yang first 2.2kg yang second 2.6kg

5y ago

Aahh.. makan sampai hari bersalin

Tak la.Sy mkn smp bsalin.Ank pling berat 3.01kg je😁

Bkn ank tp kita yg besar tmbh selera mkn lak 2..

Tak pasti... Baik tnya nurse puan sndiri

mitos