Hi Mommys...

Betulke kandungan 18 weeks baby dah gerak? Ada tanda x?

28 Balas

Yup..betul sis..sy 16w masuk 17w dh rasa baby lompat2..😆 berombak2 perot..tp halus la..skrg dh 29w..lagi kuat ombaknye..senget2 perot..enjoy moment bahagia ni..tp setiap org tak sama sis..ada yg awal..ada yg lmbat rasa baby dlm tu..

Saya 16 week dah rasa dah mcm kne jentik kt perut..sekarang dah 21 weeks lagi rasa pergerakan tu..depends kepada org sis..ada org cepat, ada org lambat..tapi perut saya kecik je..kawan2 ramai yg tak perasan perut sy..😂😂

Sy 12 week lebih da rasa bby gerak.. tp slow sgt.. teruja bile rsa bby gerak awal cmtu.. bile p scan.. ye doc ckp 12w da gerak

Sy 23 weeks bru rasa baby gerak. Tuh pun halus je. Time 22 weeks tnye doc, doc kata jgn isau. Masih awal. Ada yg cpt ada yg lmbt

Baby dh gerak tapi tndangan masih x kuat sngat..kalau kita baring x buat ap ap kita blh rasa macam jntikn dari dlm prut

Ikot orang juga sis ada awal ada lambat. Saya pon 18w baru baby gerak. Rasa perut beralun. Rasa orang cuit2 kt perut

Saya 18w...dah ada rasa, kdg kuat juga... Tapi bkn menendang, gerak2 jerrr..... 😄😄Geram nyerrr i rasa... 😘

Sy 18weeks dah rasa dah tapi slow2 jer... Masuk 20weeks baru rasa gerak kuat, beralun2 nampak d perut🤣

Kalau 18week gerakkan baby masih smooth je sis 🥰 In shaa Allah, masuk 20 mggu keatas rasa dh tu..

Saya 16weeks dh start rse dia punya little kick tu slow2 je tp dh masuk 20weeks asyik hard kick je.