36weeks mual mual

Betul2 masuk 36weeks tiba tiba jadi muntah2 tak selera makan macam 1st trimester dulu. Ada sesiapa yang ade pengalaman macam ni? Makin tak larat dah jadi nyaa 😭😭😭😭

9 Balas

Normal..tp on off. Sy pun tgh melaluinya skrg 36w.. sejak 34w lg on off rasa mual2 dan mcm ada gas keluar kot mulut. Sgt xselesa mcm alahan waktu awal2 pregnant dlu...tp smggu sekali dua je rasa. Sy cpt2 minum air bnyk2 & makan apa saja asal perut full jd kuranglah rasa loya dan gas tu

saya dari 34weeks macam tu. siang takde selera tapi start pukul 2am-9am memang lapar gila2. rasanya nasi satu pinggan penuh pon tak cukup. kalau tengahari ke petang saya dapat makan 2 3 suap je dah tak lalu. tak tau la kenapa

sama mcm sya. masuk 36 weeks kurang plak selera nak makan. sekali sehari je Makan. jdi mual pening2, plak. berat pun statik je xnaik xtrun dh skrg.

11mo ago

sya pun ade rase mcm loya2....33w...xsme mcm ank no 1 no 2 dulu...mkn bkn main berselera bile nk smpai due...sya bnyk minum air msk utk hilng rase loya tu...mkn jer biskut...bru ok

saya 36weeks 4days, pun sama. makan dah takde selera macam awalawal 3rd trimester, then selalu rasa nak mual

sy nk msuk 35weeks pun sama. x leh mkn bnyk. cepat kenyang. lebih skit je mkn, muntah2 dan rsa mual je

Sama la sy 33weeks rasa loya and gas je perut ni.

sy 34wk pun perut sebu angin..kdg muntah ...

proses nk ringan bdn sblm bsalin

11mo ago

Akan berterusan sampai bersalin ke sis?

adalat 10mg