MORNING SICKNESS

Betul ke? Sebab sis anak laki xde plak morning sickness.. tahu2 3 bulan.. ?

MORNING SICKNESS
87 Balas

Atas org kot,sy alah teruk masa pregnant yg 1st boy n 2nd girl,n yg seterusnya smpai no 6 pun still alahan,cuma x teruk,tp bila pregnant yg twin ni...teruk jgk alahan,awal2 mmg x tau twin,29w baru tau n smpai skrg 36w,sesekali ada lg muntah.....heee...apa pun..sama2 doakan yg terbaik utk smua ye...Aaminnn

Sya mengandung anak sulung 2 bln muntah pagi..sampai kadang x de apa dh keluar..mjn pun x boleh mesti muntah...tapi keluar anak lelaki...ni ngandung 35 weeks...awal ngandung x de muntah2 pun..doktor scan baby girl...

Sy ank lelaki tp morning sickness sampai 5 bulan 😅 tp bkn pagi2 morning sickness xkira masa jenuh jg la sbb sy kn bkerja.. Alhamdulillah baby dah msk 7 bulan hari ni senang je urus x banyak ragam ☺️

Saya memang takda morning sickness langsung. Perut pon kecik. Orang kata perut kecik anak lelaki. Muka tak sembab langsung. Tengok² keluar girl. Terkejut semua 😂. Sebab scan semua tak nampak jantina.

xde kena mengena pun sbnrnya morning sickness dgn jantina anak..ada stgh org mabuk teruk pregnant anak laki..ada yg pregnant anak ppuan..depends bdn masing2..ada yg x mabuk langsung utk dua2 anak..

Dua2 ank boys xde muntah² pun. Org kata Tgk gene mana yg lbh kuat.. belah suami atau isteri.. mcm sy 2 lelaki sbb belah suami ramai adik beradik lelaki.. teringin nk ank perempuan kali ni..

Sye masa mula2 preggy pon tak penah kne morning sickness. Cuma mengantok je memanjang kat tempat kje pon tido je kje nasib ada staff yg jenis memahami. Dh masok 4 months dah takde dh

mcm sy je.. ramai jgk hrtu kata sy preg ank pmpuan sb kali ni mabuk dia lama n teruk.. hmpir hri2 muntah sakit kpla.. scan2 betul bby girl.. ank first boy xde teruk mcmni sgt😂

Sy xda la morning sickness sgt, just hilang selera mkn ja tp husband yg truk kna muntah2. Tup2 anak kluar sebiji muka husb, and dlu firasat jantina pun kuat dkt husb 🥴

Tak btul,tgk bdn tuanpunya dan jrk kelahiran..sy ank1st truk morning sickness bb girl,ank ke5 lg truk morning sickness bb boy pula..tgk umur juga dan stamina bdn