Turun berat tanda bersalin?

Betul ke saya ada baca articel yg ckp kalau berat ibu makin turun itu tandanya bersalin dah dekat. Btw saya dah 34 minggu harini. Berat dah tak naik malah turun sedikit.. ada sesiapa boleh kongsi?

5 Balas

Maybe it’s one of the little sign la kot. Tapi xsemestinya. Ada je yg berat maintain je. So xleh depend sgt la dgn berat turun naik. Mcm sy sepanjang pregnant berat main turun naik turun naik. Plus 34week pun mmg dah xlama dah dgn due pun, lg 6week nak cukup 40week. Bg Sy better aware dgn sign2 besar lg la. Sakit perut ke apa semua tu.

Yup betul tu. Midwife yg sambut baby sy pun ada ckp mcm tu juga. Bila makin nk bersalin tanda2 die berat turun. Sy pun berat makin menurun masa 3rd trimester. Tp sy rasa ikut org juga kot. X semua alami benda sama. Mcm morning sickness juga la kan. X semua mommy preggy akan ada morning sickness.

alamak yg ini tk kena dgn sy la kot, sbb sy makin dekat nk bersalin makin naik berat sedangkan sy dh kurang makan sbb tk ada selera.

sya dah 37 weeks tapi berat makin naik 😅

little sign juge tu