nenas

Betul ke nenas natural induce? Baca rmai Yg Kluar tanda Lepas mkn nenas. Suruh husband Beli dia xbgi. #37w4d #harapbersalinawal

9 Balas

Sy dulu msa msuk 30weeks kerap curi2 mkn nenas tkut org tua xbgi. Pstu bila ddh cukup bulan mak sy mmg suh sy mkn nenas tp xsempat sbb msa 38weeks baby dh klua. Alhamdulillah baby xde ape2 mslh n bersalin pun cepat.

Sy xpasti sis..pasal xprnah cuba,kalau dekat nk bersalin kalau terasa sakit sngt tu,sy amalkan bancuh teh o kosong panas ngan telur ayam kampung ikut cara org tuala katakan,so harap sis selamat bersalin

Natural induce .nenas dia boleh lembutkan pangkal rahim .pastikan makan nenas sekali dengan empulur dia..saya pernah amalkan start 37 w saya makan sehari sepotong .masa 37w 6d keluar tanda .38w bersalin.

4y ago

Empulur tu apa? 😅

Saya makan nenas 1 hari 1 bekas , potong siap2 letak dlm tuperware , dpt larh 3 bekas.. Dah habis 3 bekas makan pun tetap tak bersalin 😂 ikut orang jugak kot..

mkn nenas madu sis..sya dr awal kandungan smpi 9bulan bulan mkn nenas madu...😋..tapi jgn la selalu...dlm seminggu sekali..👍

air kelapa, exercise, jln2, make love tu semua natural induce..

Awk dah 37w nk masuk 38w dah..npe suami xbg...kalau bsalin skrg pon bby dah matang dah

Eh sama week.. Sy pon dok Cuba natural induce.. Nenas blom try lg lah.. Nak try la lpas ni..

4y ago

Dah try ke sis .. sy pun 37 w . Nk try mna taw ada kesan lbh awal . 😅

Wish you safe delivery. :)