Nenas dan keguguran

betul ke mkn nenas di awal pregnancy boleh keguguran? Any proof? Sy suka nenas #2ndpregnancy #8weeks

20 Balas

better jangan makan la sis..2 hari lepas i baru je minum air koktail yg ada buah nenas..konon minum air je tak makan buah..malam terus bleeding masuk ER..

nenas tajam . tpi ad org elok je makan. tp kalau sy plk sy xleh makan . ble makan perut jadi memulas lpstu cirit birit. takut jugak jadi pape dekat baby..

Depend badan. Tp saya tnye nurse dye kata kalau boleh elakkan. Tp kalau dh tak tahan sgt boleh la makan sikit buat rasa2.

saya makan semua awal preggy ... nenas , durian , air tebu...tapi dalam kuantiti sikit untuk lepaskan rasa teringin

Dulu masa awal pregnancy tu makan nenas sebijik yg masak tu. Manis sangat… Masatu tak tahu pregnant…

Boleh tgk dkt TikTok @dr.teddybear. Dia ada terangkan pasal pemakanan buah nenas 😉

Nenas bagus makan masa pregnant cuma kena berpada.. Cukuplah buat merasa

kalau mak2 kita memang tak bagi makan nenas. sbb katanya nenas tajam.

saya dari awal sampai trimester kedua tetap makan nenas

boleh mkn nenas yg dh masak. jgn nenas muda