somtam

Betul ke masa pregnant xleh mkn betik muda? Sy 29 weeks mkn somtam..dh mkn baru nk tnye..perangai sungguh aih..😓

2 Balas

https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/khasiat-buah-betik-untuk-ibu-mengandung/amp rujuk link ni khasiat betik setahu saya takde masalah pun, makan je selagi boleh makan, cuma setiap yang kita makan kena ada had jangan berlebihan, makan sebelum lapar berhenti sebelum kenyang, makan secara berkala 😊

Uish sedap somtam tuu. Sy selalu makan dari sebelum preggy smpai laa 2nd trimester. Skrg dah 3rd tak makan dah sbb tak terasa nak makan 😅 memula sy tak tahu pun ade betik dlm tu, tapi alhamdulillah setakat ni okay lagi. Ikut badan masing2 la kot