Gunting masa bersalin

Betul ke kalau first time bersalin dia gunting, sakit ke masa dia gunting tu. #ingintahu

6 Balas

better awak elakkan dengar atau tengok proses semasa kelahiran bayi. utk elakkan awak mengalami perasan takut. masa 1st baby, sy mmg elakkan utk tengok or dengar semua benda tu. sbb takut perasaan takut yg control kita. ceaser, normal (ada koyakan or gunting), normal (induce), epidural semua sakit awak. xde yg tak sakit. percaya la bila masa tiba nnt. awak cuma fikir nak baby keluar cepat2 dn baby selamat je. amalkan doa utk mudahkan bersalin dr skrg. byk bercakap dgn baby awak. semoga proses kelahiran baby awak dipermudahkan. boleh belajar teknik mcm mana nk control pernafasan semasa berlaku contraction. pastikan masa start rasa contraction tu awak makan. sebab awak perlu kn tenaga utk push baby keluar. sy doakan proses kelahiran baby awak dipermudahkan❤️

1y ago

sama2 awak. jgn stress okay. sy pon due bulan 1 ni for 2nd baby☺️