Banyak tidur

Betul ke bila banyak tidur boleh effect kt baby..da 39 weeks rasa penat sgt n mudah tertidur..haritu check up anggaran baby 3.40 kg..makcik cakap bby berat sbb saya kuat tidur n suruh stop mkan zincofer sbb bby besar.

3 Balas

scan ni sekadar anggaran saja puan , hakikatnya hanya Allah je yang tahu berapa berat baby dalam perut .. saya dulu anak 1st scan hari2 dr cakap baby besar lah apa lah macam2 pagi last2 keluarnya hanya 2.44kg saja , untuk ubat zinkofer tu sebenarnya ubat tu untuk tambah darah bukan naikkan berat 🤦🏻‍♀️ kalau puan ragu2 sila bertanya pada dr atau misi apa kegunaan zinkofer tu biar dijelaskan secara lebih mendalam lagi ..

tak betul. saya 39 weeks pun tak larat. setiap badan orang tak sama. makcik awak doc ke? tanya yang lebih arif. kesian zincofer dipersalahkan.

2y ago

saya terasa hati bila dia ckp mcm tu..tapi saya still mkan zincofer..bila saya tidur org kejut n tak bagi tidur nanti baby makin berat..sakit hati kita ni da la pnt mlm susah tidur.tapi takde org yg faham

abaikan je ape yg mkcik awak ckp.. xde kne mngena ngn berat bby pn.. zncofer memg kne amek klu nant tbe2 hb low tyme branak lg susah...