Bru balik KK..ke on ubat untuk gdm..doktor ckp kena byk appoimnt n scan tkot Ank besar...

Betul ke Ank jadi besar#ingintahu

2 Balas

Ya betul. Paras insulin yang tak terkawal boleh membuatkan anak jadi besar. Jadi Puan kena jaga pemakanan dengan sebaiknya. InshaAllah bila pemakanan di jaga, paras insulin pun terjaga. Macam saya, GDM on DC alhamdulillah baby lahir berat 2.4kg. Saya memang jaga betul sebab nak control berat baby. Kalau berat baby 2.5kg, saya kena czer. Ini untuk situasi saya la. Tak sama dengan Puan. Apa2 boleh bincang dan rujuk dengan doktor apa yang terbaik.

Sama la dgn saya..on ubat..punya jaga makan sampai berat turun..nurse tegur pulakk knp turun 3kg dlm masa 2 minggu..lepas tu graf bsp saya dari pagi ke malam tak normal..pagi tinggi tgh hr rendah ptg tinggi malam rendah..nk buat mcm mana dh makan je 🤮 letih ulang alik kk..

9mo ago

smuaaa dh control..tp bacaan pagi tetap tinggi...stress smpai nangis..nurse kata jgn skip mkn..nnt baby kecik..kang mkn gula jd 10 pulak 🥹