Betul Atau Tidak??

Betul ka kalau kita jalan mcm ibarat tk mengandung.. Rsa aktif.. Buat kerja kehulur kehilir.. Tapi kak tu kata kalau jalan banyak mudah bersalin.. Betul ka?? Skrang saya baru 4bulan..

2 Balas

Hi ! Sy rasa as long sis rasa aktif and sihat, xde masalah ni. I sampai 38 weeks masih jalan cepat mcm biasa, dan masih masuk kerja. Nurse kat klinik kk selalu tanya betulkah saya mengandung? 😂 Skrg 39 weeks baru maternity leave. Tp masih busy pek beg hospital, shopping untuk kedai baru sy etc. saya rest bila letih. Hanya sis sendiri tahu stamina dan kesihatan badan sendiri. 👍🏻 all the best and take care !

4y ago

Hahahaa.. Kan.. Hanya diri sndiri yg rasa letih dia mcm mna dan aktif dia mcm mna.. Skrang dh msok 4bulan Alhamdulillah masih tk ad ap2 yg berlaku.. Amin syukur🥰

Btl la klau byk berjalan mudh bersalin but klau nk ok tggu la kandungan dh msok 6 7 bulanbke atas 😅 Awl² sy xberani byk jln sbb risiko jgk.. Pnh gugur masa kandungan 4bulan...

4y ago

Tu la btl tu...kne beringt jgk kn 🙂