makan betik

betik muda yg dimasak boleh ke makan?, saya pregnant baru 10week lebih.

2 Balas

prnh dgr betik muda ni bole jadi natural inducer , dlm apps ni pun ada artikel ttg betik muda bgs di makan utk akhir trimester. sya x brp tahu kalau d awl2 trimester ok ke x , kalau sya mmg x berani makan.. kecuali lps bersalin bru mkn masak sbgi sup dgn ayam 😅

haritu saya makan 2 pinggan. allahu. dah la baru first trimester, rasa sedap pula tak boleh nak benti. pastu baru terfikir boleh makan ke tidak. alhamdulillah baby okay. risauuuuu

2y ago

tak. yg hijau jeruk tu... :(