admitted

Besok 40w 6d... Serah diri hospital 8am... Takut pun ade debar² lagi.. Group member Doakan sye... Pagi Tadi pergi checkup baby doctor Kata baby kepala dah bawa...harap² Esok baby keluar sihat and Buka Cm Cepat...saya xnak induce... #First Baby#

41 Balas

Kes sama dengan saya, 40w6d (26/10/19) tarikh serah diri tapi saya kena induce 27/10/2019. Saya sampai hospital saya kena seluk, dan laluan dah ada tapi 2cm, start malam 26/10 tu saya dah start mula rasa contraction tapi saya tahan je. Pagi 27/10 doktor decide induce belon pukul 8 masuk belon, saya berjalan satu wad pukul 10 lbh belon jatuh, pukul 11.30 pagi saya masuk LR dengan bukaan baru 4cm, saya layan contraction semua dalam LR, bukaan 10cm dlm pukul 1.35 ptg & bby saya lahir jam 2.12 ptg. Tips ; mandi selalu mandi puas2, jangan ikat rambut, mengiring belah kiri, kalau induce belon jalan je, makan telur ayam kg 1/2 masak (utk tenaga), minum hujung rambut, zikir jangan lupa, surah maryam pon. Semoga dipermudahkan segala urusan

5y ago

Kenapa tak boleh ikat rambut?

Sis banyakkan zikir dan buat senaman seperti squat ya. Nak menari pun boleh. Sy buat macam tu alhamdulillah, bukaan cepat je buka. Dan tak lama pun kat LR. Sepatutnya sy kena induced, tp memandangkan contraction dah ada dan bukaan cepat tak perlu doc bagi dah. 😊

5y ago

Okok... Will try

Semoga ibu & bby sehat , Be strong dear,mmg sakit bersalin tu perit,dlm LR jgn bising² nty nurse ckp klu main tw pulak senyap😆😆😆.tu pengalaman sy mse anak 1st yg kne jahit😁..

Sblm pegi spital, jalan2 dulu sis bg cpt bukak cm.. I pray for u sis.. Smoga cepat bukak jalan, n mudah bersalin esok.. ❤️

kerap mndi sis.. sya kawan sya bg tips mcm tuu.. pstu bnykkn brjalan.. smoga drprmudhkn urusan yeh...

Sy pn 1st baby..9nov due.. Tpi blm ada tnda2x berat.. Smga kita d permudahkn ya sis..

Sis jangan takut berfikiran positif selalu moga dipermudahkan proses melahirkan nanti

Inshaallah semoga allah swt permudahkan segala urusan sis yea 😊

All the best for you sis...be strong and just think about your baby ok...

Insyaallah sis... sy doakan semuanya dipermudahkan.. Amin 😘