Adakah anda menggunakan berus botol susu untuk mencuci?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

4894 respon

17 Balas

Sy guna jenis span kalau guna berus takut ada kesan calar sbb sy pernah baca walaupun berus tu lembut tetap ada risiko botol tercalar. Lagi pun sy rasa guna berus mcm x bersih 100%, guna span baru berkilat.

Kalau susu full cream mcm susu badan. X berkerak so pki span dah memadai. Kalau susu lain. Ada kerak nya. Jadi mmg kena guna berus

pro n con: kalau guna berus atau span pastikan tukar at least sebulan sekali..sebab kuman berkumpul di situ..

I'm fully BF mom of 4 kids...n hasilnya Gigi anak2 sy masih elok cantik...

Mesti la pakai berus. Mcm mane nk bersih bhgn dlm kalau xde berus.

Lebih bersih setiap kali nak cuci botol kena guna berus botol..

baby sye tak menyusu guna botol😂

Pakai sponge sbb lembut

sekarang span..

Ya, semestinya