Adakah normal jika pasangan tidak ada kemahuan bersama? Akhir2 ni, kami bsama sbulan skali shj

Bersama pasangan

15 Balas

Saya dpd awal kahwin seminggu sekali, masuk 6 bulan berikutnya jadi 2 minggu sekali. Itu pun tak tetap, siap discuss hari apa free nak bersama 😂 sekarang dah setahun lebih kahwin. Bila dah pregnant, awal trimester je ada bersama. Second trimester baru 1/2 kali and third trimester 1 kali. Sekarang pun sama, discuss dulu baru tetapkan hari. Kadang hari dah tetap, postpone hari lain. Sudahnya berlalulah 2-3 minggu. Saya tak sure adakah cara kami nie normal atau tidak. Sebab even nurse pun terkejut kami guna kondom. Biasanya org baru kahwin terus nak cuba dpt baby.

Kalau terlalu penat atau terlalu stress mmg jarang ada kemahuan bersama, bagi saya lebih elok berbincang sesama sendiri. Macam saya pertengahan perkahwinan suami jarang nak bersama, sbb mungkin dia terlampau busy dengan kerja, kadang pergi kerja 6.30 pagi, balik kadang dekat magrib. Tapi lama2 saya pelik, bila lepas berbincang baru suami okey n faham. Bagi saya komunikasi penting.

Macam kes saya memang dari awal preggy menolak sbb hormon buatkan kita punya tu kering sangat and sakit bila bersama so turn off la kan hahaha. Saya rasa disebabkan asyik reject pasangan nak bersama tu yang buatkan dia macam dah tak berminta minta. Pernah tanya dia kenapa, dia cakap sbb dia kesian everytime saya sakit sbb kering so dia tak sampai hati.

2y ago

Tu la saya ada jugak beli pelincir tapi pun sama jugak sakit kering. Dah masuk 3rd trimester baru okay sikit. Now menunggu masa untuk bersalin je ni🙈

suami saya plak...bila sye ckp . bru nk mnja2...abg dh tdur.. ehhh.. dia jwab.. ngntuk yang.. letak kepla...dh xsedar dh.. mmng pn.. lg bertambh besar perut bini.. eh laki ku cepat betul tdur.. tgok tv bru jam 9 dia bleh dengkur mcm g perang🤣🤣.. padahal naluri tu nk..2minggu skli pn payah.. sh mcm laki plak yg preggy

Alhamdulillah,sy dh 9 tahun kawen,dr awal kawen smpy sekarang seminggu kurang² 3 atau 4x,sy ok & suamipun ok....sy kerja office hour & husband keja sendiri,kdg klaw letih sgt sy bgtw minta next night hehehe....bg sy komunikasi tu penting,klaw ada apa² masalah seeloknya slow talk bersama²🙂🫰

suami saya pon skrg ni kadang2 je nak sbb dia penat bila balik kerja..1 lagi dia risau isteri pon jadi penat n bby mengeras.tapi kadang saya minta je klau dia ok on je.sis try la minta2 jugak..slow talk dengan dia n tanya dia kenapa sekarang da jarang nak

Macam saya pulak, saya yang takde nafsu nak bersama. Tapi sebab taknak hubungan suami isteri jauh, saya selalu je usik suami saya. Manja manja. Biar dia rasa happy la. Kalau dia on. Saya on kan aje.

Masa saya 6bln , try laa bersama suami . Bila anak mengeras dlm perut .. suami jd takut , sampai ni 8bln . Suami tak berani nak ajk bersama . Kdg kesian jugak dekat dye 😅🤭

2y ago

Kan .. bapaknya yg takut 🤭 baby terkejut kot kena teropong , tu mengeras n tido lena sgt tu 🤣

Bergantung pada pasangan itu. Ada yang memang jarang bersama. Yang penting dua dua kena komunikasi, dan dapatkan persetujuan bersama

urm,sy pun sjk2 dh ad ank..nafsu dh kurang..pdhl ank bru sorg😄 klau suami ajk sy on je..tp klau penat sngt,sy tpksa reject🤭