Pantang seafood

Bersalin czer berapa lama ye pantang makan makanan seafood? Sya first mom dan juga berpantang seorg diri tanpa kluarga bsma wktu bpntang jadi tak tahu.. #seriusnanya #firstmom

4 Balas

follow page fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor ada share pemakanan dlm pntg dn cara penjagaan luka samaada bersalin ceaser or normal. inn shaa allah, pantang awak pon tak kn stress. cuma awak kena search sikit la dkt fb doctor. posting tu dh ke bawah. tak salah around julai doctor post. ni table dr kkm. boleh refer ni jugak

1y ago

sy mmg ada alergic awk 😂 tu risau tp mlut ni nak makan

sy czer juga. sy pantang sebulan je seafood. tunggu luka betul2 kering tak berair baru makan. so far ok sy xkena alergi. depends dkt penerimaan bdn sis camne. klo sis makan sikit dah naik gatal2, stopla dulu. tunggu lama sikit baru try makan semula.

1y ago

maksd sis nak makan seafood ke? boleh je makan portion sikit dulu. klo ok, no allergy. lepas2 ni boleh da makan as usual.

sye pantang masa 2w je. lps luka dh elok kering mkn je. tapi masa mula2 try tu, mkn sikit dulu, tgok 24jam ade effect pape x. xde effect terus je mkn mcm biasa.

Pantang seafood? Waktu berpantang ke selepas habis pantang? Sy bedal ja habis pantang.. sebab takda alergik ..

1y ago

wktu brpantang...brpa lama ye ..skrg sy 44hari dh