Yg bersalin c zer...pengalaman jaga luka c zer.. Share dgn saya

Bersalin c zer... Tp luka masih ada.. Swab ade nanah.. Sikit.. Br je sehari buka plasters... Hmm risau gak... Ade yg sudi share nak jaga luka czer.. Pantang mkn apa? Baby prem 36 week Emergency czer.. #bantusharing

8 Balas

Saya czer. Ini pengalaman saya 👇🏼 -pantang 100 hari - no air sejuk - no tinggi protein, pati ikan haruan semua X. (biar luka sembuh sendiri sbb nnty parut timbul keloid tebal). Paling teruk takut daging dlm akan sembuh dgn keadaan melekat sesama sendiri. Ramai xtau pantang ini. Pantang kita x sama dgn bersalin normal. - mkn nasi lembik/bubur je. Keras2 kang ssh nk membuang. - bykkn buah. Oren bagus. - no pedas2 - no berminyak - no mknn berangin. Czer lg la mudah badan masuk, angin. - no angkat berat, byk jalan. - bengkung gitu2 je. Itupun tunggu lah dlu at least 2 minggu. Biar apa org nk kata. Kita ikut kita. Pantang betul2. Janji, badan sihat dan kuat kita pun happy. Istiqamah 100 hari no cheat day. Biar, badan cantik.

2y ago

okie juga panduan puan nie.. paling kene kuat jaga pantang momy czer nie