hai mommy . kalau baby berpeluh kepala

berpeluh sampai basah bantal hingga ke tilam ada tak anak korang macamtu ? anak i start 2,3bulan - 5 bulan lebih nak masuk 6bulan peluh memang teruk bahagian kepala sebab apa eh ?

1 Balas

Sebab baby tak mampu nak regulate lagi body temperature mereka. Nak lebih info, refer dengan doktor tau sebab baby yang berpeluh ni boleh jadi normal atau tak normal. Tak normal ni selalunya berkait dengan masalah jantung. Macam anak saya dari lahir memang kuat berpeluh. Tidur dalam aircond pun berpeluh. Tapi bila anak semakin membesar dah kurang dah. Sekarang anak 2y++. Dan kes anak saya kategori normal sebab dah rujuk doktor.