Carseat 0-12y

Berbaloi ke beli carseat newborn - 36kg? Atau patut beli carrier yg lebih sesuai utk newborn, then beli carseat lain bila baby dh membesar? Helpppp#advicepls

8 Balas

Sy beli terus baby car seat dari newborn untuk pakai sampai besar. Features die mmg bagus sbb kita boleh adjust ikut tumbesaran die. Sy pun ada beli juga infant carrier tu. Kalau sy drive berdua dgn baby saja, guna infant carrier senang sy angkut skali dgn infant carrier tu. Kalau ada suami, br pakai yg car seat yg fix dgn isofix tu. Cumanye kalau infant carrier nie x de approval dr JPJ. Sy x tau brand lain yea, tp brand sy guna mmg x de approve dr JPJ. Kalau car seat yg sy beli mmg ada approval dr JPJ n mahal sikit. Sis boleh check brand car seat lain yg ada features untuk newborn. Berbaloi lg beli dr newborn tu. Lgpun baby cepat membesar kn.

Saya beli yang carrier tuu untuk newborn.Sebabnya fikir balek kalau beli carseat yang biasa tuu risau bby xselesa.Nanti bby da besar baru tukar ke carseat yang biasa tuu

baby nb lebih sesuai pakai infant carrier .. baby tidur boleh angkat sekali .. besar sikit dlm 8 bulan tukar ke convertible ..

saya ada survey dkt tiktok company Tateh . banyak content education tentang carseat. Nanti free sis boleh survey dkt Tateh .

saya pun ad planning nak beli carseat yg boleh pakai sampai dia besar . senang jimat sikit . hehe 😅

2y ago

@NAd Rusli thank you for feedback sis

Saya pun tengah fikir nanti baby lahir pakai carseat atau carrier...🤔🤔🤔

follow

perlu