Kndgn sy 34w,bby dh 2.6kg.DR kt lbh 5hri,Ada lg 5w utk sy.sy bru gdm,hrpnya smnggu sblum due bsalin.

Dr kt ok normal lgi,tapi ada risiko bby mkin besar&Tk blh lebih due.Ada yg mcm ni?Dh jaga makan,bby naik mendadak jg,maknya tak#seriusnanya

16 Balas

Dah selamat bersalin.bby keluar awal 36w berat 3.5kg🤣pkl5 kluar drh.mgrib sakit,lpas magrib pi hospital otw air ketuban pecah.Dah sampai dpn dewan bersalin dan2 bby keluar🤪xsempat jln masuk dewan baring kat katil.bby kena thn wad 7hri sebb isu kluar 36w lambat potong tali pusat,drh merah jadi pekat.apa2 pon bby dh ok sihat,selamat

Nie kndungan ke-2.sy gdm on diet.skrg 37mggu 3 hari.last scan 36 mggu 6hari.berat baby masa tu 2.8kg.doktor kata berat baby sesuai dgn mggu kandungan.sy ade history baby besar masa ank 1st (4.3kg tanpa gdm).as long as doc kata normal.kita jgn stress²..just control mkn.control emosi.insha Allah semua akn ok

sy pn gdm on insulin sis..tp mcm sis alhamdulillah semangat baby..mcm sy baby kurg brt plak..dh 34 minggu tp baby bru 1.4kg je sis hmm sedih jgk la. sy pn bru lepas cucuk dexa tuk matangkn paru² baby..doc akan pantau lg berat bby naik ke x..lw x ..xthu la kne bersalin pakse ke x 😔

2y ago

cba sis mkn ayam,ubi kentang rsa naik berat bby tu..

Dr kata normal? Kalau dr tak kata anak sis tak normal means normal. Sy bersalin induce 38 weeks 2 days anak girl 2.72 kg normal weight. Sy gdm on ubat. Dr pun takut juga anak sy besar sbb sy gdm on ubat tp scan anak sy tumbesaran normal je.

sy pun bru detect smlm ada gdm lps mnum air gula..sy xde pengalaman..prgnt dh 28w..bahaya ke ya?sy kawal mkn je ni..ni kndungan yg ke6..yg lain xpnh kena gdm..sy cuba consume vco..hrp nrml la bcaan gula sy.

2y ago

kalau xjaga pemakanan ,bahaya jugak kata DR

sy ada gdm juga,berat baby 33w 2.1kg,tp scan 35w 3.1kg dah,hujung2 baby cpt bsr,kena jaga mkn,jgn mkn minum manis kerap sangat,sbb sy trpksa czer sbb scan baby besar,lahir dgn berat 3.3kg pd 37w

2y ago

Saya jaga makan jugak ni,berat mom xnaik,berat bby naik😅32w 1.7 ,, 34w 2.6 ,, tu nak tahu ada tip ke apa .

sy scan masa 36mggu 6 hari.berat baby 2.8 kg.sy pn ade gdm.gdm on diet.siap package ade history baby besar sblm nie dgn 4x gugur.tp doc kata berat baby sesuai dgn mggu.insha Allah xde ape² tu

2y ago

Awak dah beranak ke sis?

Klu doc ckp ok, ok je sis. Sy pon gdm diet control.. Jg pemakanan je. Kurangkan minum air manis n nasi. Anak lahir 2.8kg je. Tak de besar pon

saya gdm on diet control. kadang scan ni tak betui Pon sis .masa scan 36w 2.9kg tapi lahir masa 39w 2d baby kluar berat 2.84kg ja

saya pun gdm sis .on ubt 4 biji 1 Hari..pagi 2 mlm 2...aim delivery @38w Tu apa...knk serah diri ke...skrg 34week 3 day