Kndgn sy 34w,bby dh 2.6kg.DR kt lbh 5hri,Ada lg 5w utk sy.sy bru gdm,hrpnya smnggu sblum due bsalin.

Dr kt ok normal lgi,tapi ada risiko bby mkin besar&Tk blh lebih due.Ada yg mcm ni?Dh jaga makan,bby naik mendadak jg,maknya tak#seriusnanya

16 Balas

sama 34w tp baby sy baru 2kg. Dr ckp berat normal. sy xde gdm. sis baru dpt gdm tu week keberapa baru tahu?

2.6kg tu okey dah mmy. saya masa anak sulung,ada GDM on diet. bby lahir 2.9kg je.. Alhamdulillah,sihat..

2y ago

awal sehari dari due date. doc cakap kalau sampai due tak bersalin lagi,kena serah diri dan masuk ubat. dan Alhamdulillah,bby keluar sebelum tarikh serah diri. sbb sebelum tu suami bawak jalan kaki pusing taman 😅. dapat lah 5 kali pusing. malam tu terus sakit² dah. bangun pagi tengok dah turun tanda lendir dan darah. sempat lah masak dan kemas rumah,apa semua. lepas zohor otw ke hospital. tapi tak terus ke hospital,sambung jalan² lagi kat tanjung. duduk² tengok kapal..lepas asar baru ke hospital. masa tu anak sulung,jadi mmg lambat siket lah jalan tu nak bukak..tu yg buat relex² je pi jalan² 😅.

sy baru sangkut gdm lepas minum air gula kli ke 2..scan masa 28w baby baru 1.08kg

bnyk bersenam itu sja

ok je tu

normal