Pemakanan tidak seimbang dan berat badan naik mendadak..dari 73kg naik ke 79kg dalam ms sebulan..

Berat badan sy naik 6kg dalam ms sebulan di sebab kan raya baru2 ni..dan sy di suruh kawal pmakanan y seimbang..apa y perlu sy amal kan ya ? Boleh kongsi

1 Balas

Awak perlu tinggalkan junkfood/fastfood, kurangkan gula, amalkan diet suku suku separuh. Boleh juga cari sumber makanan yang low GI untuk extra effort.