Sy timbang anak sebulan, berat dia naik sikit je. Macam mana nak naikkan berat baby ye?

2 Balas

Baby mesti cukup makan.. cukup kencing berak dlm sehari. If sis fully bf, maybe masih x cukup susukan baby atau susu badan x cukup.. perhatikan tanda tanda baby x puas menyusu.. Saya pun baby x naik cantik jugak berat badannya.. jadi saya topup dgn susu formula sbb susu saya x cukup n agak cair..

susu mst kena cukup lah. kencing n berak kena okay. bf atau bg formula?