Saya nak tanya ibu² yang ada pengalaman buat ujian kehamilan di swasta.

Berapa ye kos untuk buat ujian iron dalam darah (utk cek haemoglobin) dan kos utk ujian2 lain seperti HBa1c. Kawasan rumah saya hanya ada klinik desa. Jadi ujian² mkmal ni saya kena ke klinik kesihatan y lebih jauh tp sy agak kekangan masa kerana perlu hantar ambil anak dari sekolah. Tapi doc ckp klu nak buat sndiri kat swasta pun boleh. Bawak result ujian darah utk doc KD cek

1 Balas

kalau swasta normally, range price between 80 to 250 sekali checkup depends on clinic. tu x termasuk ubt scan and so on. kalau nak terus buat fully mcm hb, hba1c, scan, urine sedia kan je atleast 500. sbb dkt swasta hb kira lain hba1c kira lain scan kira lain ubt kira lain consultancy kira lain. tpi kalau boleh dpt clinic yg maternity much better.