Ketahanan ebm

Berapa lama ketahanan ebm beku yg sudah dicairkan pada suhu bilik tanpa dipanaskan..? Boleh ke bg terus pada bby tanpa dipanaskan?

1 Balas

tahan 24jam. kena habiskn dlm masa 24jam. boleh je nk bg direct dkt baby tanpa dipanaskn. ada baby yg boleh minum terus je. ada baby yg xsuka susu frozen yg dh dicairkan. boleh cuba bg baby awak dulu☺️. kalau awak panaskn susu frozen hanya tahan 1jam selepas dipanaskan. kena habiskan dlm msa 1jam. jika terkena air liur baby dn masih berbaki susu tersebut pon kena habiskn dlm masa 1jam juga

1y ago

sama2 awak☺️