stress saya mcm nk gila

begini laki saya asyik hadap handphone 24 jam tk nk tolong sy buat keja dia dh tk keja dh lps pkp mkn tdo je gaji tkde kwsp dia abis sesen tkde duit harap kn sy je yg ada kwsp i sinar tu apa2 belanja saya tanggung sy tau dia ada skandal baik bini org janda atau betina2 lain duit dia abis kat betina2 tu siap fb laki sy ni edit pic dia guna faceapp tu blm IG..ala semua media sosial ada dia buat.pic muka muda dia pun dh 63 thn dh tua tk lama lagi "jalan" hati sy 100% dh tawar sgt2 sy dh ckp kalau gatal sgt sy suruh dia kawin lain syarat lps kan sy dr hati sy sakit hari2 gaduh kami tk tdo sama dah 10 thn tolong bantu saya.. #systressgiler

16 Balas

Sama la mcm ayah saya, tak bagi nafkah dah dekat mak saya.. Dari saya form 3 smpai saya dh kahwin, sesen duit dia tk keluarkan.. Dia kata dia dh tk kerja so tk boleh nk bagi duit.. Tapi bila bukak dompet berkepok2 duit rm100.. Tapi langsung tk nk bagi belanja mkn minum mak saya kt rumah.. Mak saya pun dh tk tidur sama2 dgn ayah.. Mak dh tawar hati, kami yg ank2 lagiii la tawar hati smpai kadang2 tu kami langsung tk layan ayah tu sbb dia berkira lepas tu suka maki mak saya depan org ramai.. Rasa hormat pun dh hilang. Saya sambung diploma pun dia marah dia maki saya kata saya bodoh la apa la. Dia suruh kerja je bagi dia duit.. Skrg ni saya dh kerja government, dia dok canang kata saya bdk pandai la apa la. Menyampah saya tgk perangai ayah sendiri.. Saya dari kecikk tk penah rasa kasih syg ayah tu walaupun ada depan mata.

3y ago

Kesian kn lelaki mcm tu, semoga kita dpt didik ank lelaki kita utk mjdi llki dan suami yg baik dan bertggkwb satu hari nnt.

Suami 63thn, Sis pula Umur berapa? Sis sekarang tengah hamil ke atau sudah ada baby?.. Macam inilah, Sis ada kelebihan sendiri, kerja atau niaga sendiri, punya i sinar sendiri, apa kata Sis teruskan mohon fasakh di Mahkamah Syariah.. Kemudian Sis balik lah ke rumah family sementara Sis menunggu hari nak bersalin, atau sewa tempat lain yang ada asuhan baby, Sis boleh kerja atau niaga dengan tenang tanpa bergantung dengan suami dayus itu lagi..

maaf ckp.. kalau sy ..mungkin sy da tggalkan..macam mana puan mampu bertahan..bila da terang2 dia ada scandal lain Kat luar..tido da berasing..harmoni rumahtgga tu da xde.. macam mana bole bertahan hingga saat ini..fikir diri sendiri lagi baik..gembira kan hati sendiri..jgn kerana perkahwinan macam Ney..kita Hanya menanggung /memendam rasa dan mendapat dosa..kita hidup Pon nak dapat redha Allah.. fikir la yg baik2 utk diri puan..

hmm..mcm ni pun ada???bukan ke dah tua sepatutnye lbih matang...entahla mcm2 perangai pula.kesian kat mkcik.minta fasakh je.apa guna tggl sama klu x bhagia...

Jgn stress puan.. bhya tu ada skndal. Kot boleh bwk penyakit kelamin ke hiv ke kita isteri. Bahaya.. kalau sy, bab org ketiga mmg dh lama sy bye bye terus

minta fasakh sis ..kes berat dh ni ..buat apa simpan barang x elok .. .ada yg lebih baik menanti sis .. InsyaAllah .. kuatkan semangat sis ..

kalau sy jd puan, sy tinggalkan... perangai lain sy blh tahan lg.. tp kalau jenis kaki judi atau kaki pmpuan sy xleh.. sy x kuat nk hadap..

sbrnya sis 10 thn tak tidur sama.. tanggung mkn dia lagi.. crg lagi.. klau sy dh lama sy tggalkan..

Kalau nafkah zahir batin culas, boleh mohon fasakh. Sila rujuk kaunselor jabatan agama terdekat.

ada skandal pn boleh brtahan lg ke puan? maaf sy ckp . kalau sy .sy tngglkn .