Minyak apa yg paling baik & berkesan untuk baby baru lahir ?

bby sy baru 20 hari , normal ker kalau dia macam meneran berak jer tapi xberak pom , bila dia berak najis dia elok jer takkeras pom macam sembelit . Normal ker macam tu ? kalau dia kembung perut minyak apa yg sesuai ? boleh bantu pendapat x ? #bantusharing #firstbaby #ingintahu

7 Balas

Minyak telon atau minyak yu yee puan. Tp minyak yu yee tu kuat sikit. Minyak telon is just mild. Try urut secara perlahan perut baby mengikut arah jam bila puan sapu minyak. Insya Allah akn ok. Puan jgn mkn makanan berangin juga nti kena kt baby.

Sy guna minyak tropical herb from amway n baby chest&tummy rub from joielle..

Sy guna minyak bayini mastika... Sapu lps mandi, baby jrg kembung perut..

3y ago

Nmpk x gmbr tu sis? sy dh attached tp x nmpk plk.. Minyak tu warna hijau...

try minyak Tasneem trub.. alhmdulillh ank sy pakai ok

Try minyak tropical herbs by Amway.

Minyak yu yee okay.

minyak telon