Bayi songsang 36 week, x blh nk pusing kcuali pkar pusingkn.

Bby songsang sdh lma sejak 29 minggu kpla mc d atas. Doc sruh pilih nak pusingkn atau minta bedah? Msalah sya jntung sya slalu laju, hb 10 ++ shja , dan ada hptts b. So apa yg trbaik? Bedah atau pusingkn. ? Posisi bby, kpla d atas, punggung d bawah.

5 Balas

Bincang dengan suami sis untuk keputusan yang terbaik, and before tu minta doc suggest kan juga option sekali dgn risiko untuk kedua-dua keputusan di atas. Kalau saya, terus pilih operate/bedah sebab at least sakit sekali je 🫠 Kalau pusingkan baby, belum tentu berjaya, dah confirm2 sakit dan mesti ada komplikasi2 lain yang doc dah jelaskan. Pape pun sis jangan overthinking tau dan moga dipermudahkan urusan sis & baby 😘

Bincang dengan suami sis untuk keputusan yang terbaik, and before tu minta doc suggest kan juga option sekali dgn risiko untuk kedua-dua keputusan di atas. Kalau saya, terus pilih operate/bedah sebab at least sakit sekali je 🫠 Kalau pusingkan baby, belum tentu berjaya, dah confirm2 sakit dan mesti ada komplikasi2 lain yang doc dah jelaskan. Pape pun sis jangan overthinking tau dan harap dipermudah urusan sis & baby 😘

saya 35w6d kepala bby masi di atas. tp Sy mmg dah nak bersalin awl masa tu. lahir la pramatang songsang scara normal. walhal saya otw nak emngncy czer masa tu. smoga dipermudah urusan awk. aamiin

Doktor x inform ke which one is better option utk awk? Mesti antara salah satu can minimize the risk

Kalau saya minta operate je sbb berisiko kan.