Bayi songsang 36 week, x blh nk pusing kcuali pkar pusingkn.

Bby songsang sdh lma sejak 29 minggu kpla mc d atas. Doc sruh pilih nak pusingkn atau minta bedah? Msalah sya jntung sya slalu laju, hb 10 ++ shja , dan ada hptts b. So apa yg trbaik? Bedah atau pusingkn. ? Posisi bby, kpla d atas, punggung d bawah.

5 Balas

saya 35w6d kepala bby masi di atas. tp Sy mmg dah nak bersalin awl masa tu. lahir la pramatang songsang scara normal. walhal saya otw nak emngncy czer masa tu. smoga dipermudah urusan awk. aamiin