Any suggestion atau pun normal je sbnrnya ?

Bby 9bln dah,dri 8bulan mcm tu dia mcm kurg makan,tapi kuat menyusu....buat finger food mmg tak bpe yg masuk mulut, bila suap di katup nye mulut, smpai stress sy.. mula lah geram je rasa hati tu 😭 bru nie checkup berat okey je tapi tu lah.. tpi ye lah kita ibu mesti nak yg baik utk ank kan... Tak nak lah dia kenyangkan perut dgn susu je even sy tahu baby bwh sthun makanan utama masih susu lgi... Ad tak mommies yg hadapi situasi mcm sy 😔 #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing #firstmom

5 Balas

Pernah juga lalui fasa2 baby xnak makan. Stress pun ada.. Dah Penat2 perah otak pikir nak masak apa, Last2, ank xnk makan. Tapi, sy Cuba control marah sy (kdg ada hari termarah juga😟) Cuba jadi kan waktu makan tu menarik untuk dia. Jarak kan susu/snack sebelum waktu makan (ni penting sbb perut anak kecil ja) . Cuba bagi makan ikut masa. Breakfast-snack-lunch-snack-dinner. Bila ada masa baby xnk makan, jgn stress2 tau. Konsisten dengan rutin ja🥰