bedong

bayiku udah 3 bulan , susah tidur kalo gak di bedong . kalo di bedong baru bisa tidur kalo kemana2 masih banyak yg bilang " loh bayinya kok masih di bedong ?? emangnya wajarnya bayi di bedong brp lama ??

44 Tanggapan

pemakaian bedong sangat tidak disarankan. DSA saya pun tdk memperbolehkan. anak saya dari lair gapake bedong. bahaya ke tulang panggul. bisa coba baca2 artikel medis ttg pemakaian bedong ini. selain itu ketika bayi sdh mulai banyak gerak (1bln keatas) pemakaian bedong justru mengganggu tumbuh kembang bayi. biarkan bayi bergerak bebas.

Kata DSA gapapa bun sampe dia nyaman sampe umur bbrpa bulan pun gapapa asal jgn kenceng kalo tidurnya nyaman dibedong gapapa bun tp jgn seharian dibedong , fungsi bedong buat menghangatkan bayi kalo udh gk nyaman lepaskan biarkan bergerak bebas

trgaantung nyamanx bayix bun klo bayix lebih xaman d bedong d bedong z gpp dr pd rewel klo gk d turuti coz perkembangan bayi itu beda2 nahh nnti klo ankx udh gede akan jd kenangan crita buat bunda 😁 smua baby gak sama bun

bun bayiku 6 bulan masih minta bedong. pengen ga di bedong tp apadaya, dia ga bisa tidur. nanti tengah malem biasanya aku lepas, itupun kadang dia minta bedong lagi. sampe bingung 😅

Beda beda bun tiap baby..lau anak sya malah g betah dibedong..sya bedong cmn sampe 10 hari za bun..soalnya lau dibedong nangis..mungkin karena cuaca nya panas.. jdi gerah babyq..

Senyaman bayi.aa aja bun.. gausah denger netijen... karna yg tau bayi kita ya kita sendiri... masak ya iya seorang ibu mau nyiksa anak.aa kan engga bun

anakku jg smp umur 3 bulan masih dibedong bun 😂 baru sebulanan ini udh lepas dr bedongnya. dulu saya lepas setelah dia bs tidur lama tnp dibedong.

Anak aqu yg pertama smpe usia 7bln bun klu mau tdr pasti hrs d bedong😁 klu gk d bedong kurang nyenyak tdr nya tp d bedong ny jngn kenceng" bun

Senyaman dd nya aja, lahh emng mereka yg nyiyir mau ikutan begadang klo ank bunda gg bisa tdr? Yg penting bedongnya gg kenceng2 tkt sesek nafas

tergantung bayi, anak pertama ku sampe umur 18 bulan masih bedong tidur malah anteng, peduli juga kata orang, anak kita mereka yg rempong