bayi menangis mengeran

bayi saya nak masuk 2 bulan tapi selalu terjaga menangis dan mengeran kesakitan , kadang tu dgr kentut tp x berak … dia mengeran tu sbb nak kentut ke eh ? penat sgt sbbnya tidur skjp sgt tak sampai sejam bangun menangis mengeran .. bagi susu senyao skjp lpstu sambung nangis merah2 muka

2 Balas

baby nk membung..usia 2bulan + dia skrg ni dh pandai mengerang untuk membuang sama mcm ank sy....tp dia teran smooth keluar......kentut mmg busuk.Fm ?.... tp sis kena tgk.najis dia oki x? keras? lembut? maybe sembelit. or...sis kena tukar susu...

maybe sakit perut nak berak kot, sbb kkdg boleh jadi mcm tuh. awak urut perut dia ,bagi dia selesa. sbb anak saya sampai 9bln ni pun ,kalau sakit perut , time dia tidur mcm merengek sikit, lepas tuh bangun awal . so faham da dia nak berak.