lendir

Bayi saya dari lahir sampai skrg umur dah sbln lebih masih ade lendir macam kahak. Tapi tak batuk dan selsema..Saya ade baca lebihan air ketuban. Tapi sampai umur nye berapa ye nk hilang lendir tu? Kkdg die nk menelan macam susah, tido pn mcm dengkur..

6 Balas

Baby sy baru 28hari pun alami keadaan mcm susah bernafas. Rupanya taik hidung penuh. Mgkin kesan luak susu atau muntah susu. Suami sy buang guna tisu. Tisu tu digulung2 halus spy muat masuk hidung baby. Cotton bud khas baby agak besar n x boleh nak masuk hidung dia.

Memang normal sis kalau takda batuk atau selsema. Doc pernah cakap kat saya. Dulu masa baby anak saya mcmtu. Bawak ke klinik doc kata takda apa apa. Dah cuba sedut kahak pun still ada juga. Doc kata meningkat setahun keatas baru akan beransur hilang.

Ya Allah sis, sama macam baby sy, harini 20 hari umur dia. Dia macam meragam bila nak minum susu. Kesian betul. 😣😭 Takda pulak batuk & hingus keluar.

sama mcm baby saya skrg bru 35 hari ... anak sis ad muntah susu tk ???

Sama la baby sy pun mcm tu..skrg da 1 bulan da baby..

bkn air ketumban tu sis . mmg bby punye penafasan mcm tu sikit awl2 ni . mklum la dlu xprlu brnafas . sekrg prlu brnafas . jdi dy dlm proses nk slesa kn penafasan dy . sbb tu mcm tu bunyi dy . bby sy pn mcm tu . lps mndi sis bole try sedut lubg idung bby tkot ad taik idung brketul dlm tu yg buat penafasan dy kurg slesa . klau sis sedut tu xkelua sgt . bole pkai putung kapas telinga tu kelua kn . jgn sis korek dlm2 plak ye . kecian dy sakit nt . uhuhu just bhagian lua tu je la . dlm sgt tu xperlu . asal kn ad la sikit najis kt idung tu d kelua kn dri xd .